Gigant mezi kávovými zrny s velmi intenzivní chutí a příjemnou mírnou aciditou. Pojem Supremo v tomto případě neoznačuje oblast původu, ale právě velikost zrna (existuje ještě menší excelso).
Chuťový profil
Velmi intenzivní káva s chutí po čokoládě, s příjemnou ovocnou dochutí
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Pákový kávovar, automatický kávovar, mokka konvičku
Kraj původu
Huila, Antioquia, Tolima, Cauca, Eje Cafetero, Valle del Cauca, Santander, Nariño
Nadmořská výška pěstování
1250m - 2150m nad mořem
Cuppingové skóre
82,5 - výběrová
Zpracování
Mokrá metoda - washed (po sběru se mechanicky odstraní slupka a část dužniny, poté se vloží na 12-72h do fermentačních nádob, kde dochází k úplnému očistění zrna. Následně se suší na slunci)