Tato káva pochází z oblasti Kirinyaga, která leží na úpatí Mt. Kenya a patří k nejzelenějším regionům v Keni. Díky bohaté vulkanické půdě, pravidelným srážkám, pečlivému promytému zpracování a následném sušení na afrických lůžkách, vzniká šálek s mimořádnou čistotou a elegancí. V chuti se objevují výrazné citrusové tóny, jemná sladkost a dozvuk připomínající černý čaj.
Pěstování kávy v Keni
Kirinyaga se rozkládá na úpatí hory Mt. Kenya a patří mezi nejvýznamnější kávové regiony v Keni. Vyznačuje se bohatou červenou vulkanickou půdou, vysokou nadmořskou výškou (1500–2100 m n. m.) a rovnoměrně rozloženými srážkami, což vytváří ideální podmínky pro pomalé zrání kávových třešní. Většinu produkce tvoří drobní farmáři, kteří obhospodařují malé parcely s několika stovkami keřů.
Chuťový profil
Chuť po černém čaji a citrusech
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Espresso a všechny druhy filtrované kávy
Kraj původu
Kirinyaga
Nadmořská výška pěstování
1300m - 1950m nad mořem
Cuppingové skóre
84 - výběrová
Zpracování
Mokrá metoda - washed (po sběru se mechanicky odstraní slupka a část dužniny, poté se vloží na 12-72h do fermentačních nádob, kde dochází k úplnému očistění zrna. Následně se suší na slunci)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.