Červená sopečná půda bohatá na živiny a minerály v kombinaci s chladnějšími teplotami hor vytváří jedinečný terroir pro rozvoj této vynikající aromatické kávy. Hlavní sklizeň v Kirinyaze probíhá od října do prosince a menší sklizeň od června do srpna. Tuto šarži vypěstovali drobní zemědělci v oblasti. Sklízela se ručně a přepravovala se do mycích stanic, kde se pečlivě třídila, zbavovala dužiny, prala a sušila pod africkým sluncem na tzv. „afrických lůžkách“,
Chuťový profil
Chuť po černém čaji a citrusech
Stupeň Pražení
Kyselost
Vhodné pro
Espresso a všechny druhy filtrované kávy
Kraj původu
Kirinyaga
Nadmořská výška pěstování
1300m - 1950m nad mořem
Cuppingové skóre
84 - výběrová
Zpracování
Mokrá metoda - washed (po sběru se mechanicky odstraní slupka a část dužniny, poté se vloží na 12-72h do fermentačních nádob, kde dochází k úplnému očistění zrna. Následně se suší na slunci)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.