Brazilská káva Do Chocolate pochází z oblasti Cerrado Mineiro, která je známá svým stabilním klimatem, bohatou půdou a vysokou kvalitou produkce. Tato káva je vyhledávaná pro svou výraznou sladkost, nízkou aciditu a sametové tělo. V šálku dominuje chuť hořké čokolády, lískových oříšků a jemného karamelu – ideální volba pro espresso milovníky.
Pěstování kávy v Brazílii
Region Cerrado Mineiro je první brazilskou oblastí s chráněným označením původu pro kávu. Díky rovnoměrnému klimatu, nadmořské výšce 800–1300 m n. m. a moderním technikám sklizně se zde produkují kávy s konzistentní kvalitou. Brazil Do Chocolate je typickým představitelem této oblasti.
Chuťový profil
Hořká čokoláda, oříšky, lesní ovoce
Stupeň Pražení
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kyselost
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vhodné pro
Pákový kávovar, automatický kávovar, mokka konvičku
Oblast původu
Cerrado Mineiro
Farmář/Farma
Ciro Sousa Alvarenga / Fazenda Chapadão
Nadmořská výška pěstování
800 - 1300m nad mořem
Cuppingové skóre
85 - výběrová
Zpracování
Suchá metoda - natural (celá kávová třešeň se po sběru suší na slunci a po vyschnutí je dužnina se slupkou mechanicky odstraněna)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.




